JUSS OG SAMFUNN

Kritiserer Fornyings-ministerens innsats

Heidi Grande Røys får kritikk for det Abelia mener er en ubetydelig innsats.

26. nov. 2007 - 07:45

Interesseorganisasjonen Abelia, som er en del av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), er kritisk til Fornyingsdepartementets innsats for fornyelse av offentlig sektor ved hjelp av IKT.

- På de områdene Norge har lykkes innenfor IKT og fornyelse har staten ikke vært involvert, og på de områdene staten har et særansvar har det til nå skjedd svært lite, sier Paul Chaffey, leder i Abelia, til Dagens Næringsliv.

Abelia, med Paul Chaffey i spissen, har gjort en evaluering av ministerens innsats de to årene hun har sittet som Fornyingsminister. De mener at Fornyingsministeren ikke har gjort jobben sin, men at hun har tatt æren for andres innsats.

Som eksempel drar han frem bredbåndsdekningen, et område som private aktører har jobbet frem stort sett på egenhånd.

- På de områdene Norge har lykkes innenfor IKT og fornyelse har staten ikke vært involvert, og på de områdene staten har et særansvar har det til nå skjedd svært lite Fornyingsministeren mener kritikken er unyansert, og tar den ikke så tungt. Hun mener Abelia skyter langt over mål, og at Fornyingsdepartementet har flere egne initiativer å vise til.

- Jeg vil minne ham om at jeg har fått et direktorat for forvaltning og IKT, satt i gang et kompetansesenter for fri programvare og universell utforming for bruk av IKT, sier Fornyingsminister Heidi Grande Røys, til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.