BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kritiserer Telias fusjonskostnader

Næringsminister Bjørn Rosengren varsler at han vil "analysere" hva de 750 millioner kronene som betales ut i forbindelse med fusjonen mellom Telia og Sonera fusjon faktisk går til.

8. okt. 2002 - 09:42

Ifølge Dagens Industris nettutgave di.se har Telia alene brukt 750 millioner svenske kroner på advokater, banker og revisorer i forbindelse med fusjonen med finske Sonera.

Det er et pengeforbruk de fagorganiserte i Telia og Aktiespararna stiller spørsmålstegn ved, og Telias største eier, den svenske stat ved næringsminister Bjørn Rosengren (kontrollerer 70 prosent), legger ikke skjul på at man er svært interessert i å få en detaljert oversikt over hva disse pengene faktisk har gått til.

Den klart største utgiftsposten, omtrent en halv milliard svenske kroner, har gått til investeringsbanken Carnegie for deres arbeid med fusjonen. Samtidig har svenske medier avslørt at 70 toppsjefer i Telia og 73 Sonera-topper har fått dele på henholdsvis 30 millioner og 75 millioner kroner for sin innsats i forbindelse med fusjonen.

Rosengren lover at han vil se nærmere på pengebruken, men passer seg for å gå for hardt ut: - Det er for tidlig å si om regjeringen vil instruere statens representant i Telia-styret, sier næringsministeren til Dagens Industri.


Sjefjurist Lars Milberg i Aktiespararna sier til avisen at de i lengre tid har latt seg "forundre og forskrekke" over de beløp som ikke minst de amerikanske investeringsbankene har hentet ut av fusjonen.

- Vi er forundret over hvordan selskaper og eiere kan inngå slike typer avtaler, sier han og legger til at organisasjonen vil ta stilling til fusjonsplanene til uken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.