BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kritisk fiks klar for Office 2003

Microsoft har oppdaget at Office 2003 er overfølsom for en bitfeil som tidligere varianter ikke bryr seg om.

6. nov. 2003 - 08:38

Microsoft lanserte Office System offisielt i slutten av oktober. Alle applikasjonen i dette systemet bærer årstallet 2003. Det er nå oppdaget at utveksling av dokumenter med eldre utgaver av Office kan føre til problemer, og Microsoft har lagt ut en "kritisk oppdatering" for å bøte på dette. Pussig nok er oppdateringen foroverdatert med en uke i forhold til dagen den faktisk ble skrevet: Overview of the Office 2003 Critical Update: November 11, 2003.

    Les også:

Fiksen har ikke noe med sikkerhet å gjøre, men med en feil som kan skape problemer i miljøer der man bruker gammel og ny Office om hverandre.

Feilscenarioet er slik: Du arbeider i Word 2003 (eller i Powerpoint eller Excel), og tilføyer dokumentet grafikk fra OfficeArt-funksjonen. Du lagrer dokumentet. Deretter er det noen som redigerer dokumentet i Office XP eller eldre, og lagrer. Problemene melder seg når noen forsøker å åpne dokumentet igjen i Office 2003, med ett eller flere symptomer:

  • du får ikke opp hele dokumentet
  • du får opp en korrupt utgave av dokumentet
  • du får opp et dokument uten innhold
  • du får en feilmelding

Årsaken er at når et Office 2003-dokument åpnes i en eldre Office-utgave, tilegnes det automatisk et tomt felt for "komplekse egenskaper", og i filfeltet som beskriver disse egenskapene, endres én bit. Office XP og eldre bryr seg ikke om denne biten, men Office 2003 lar seg altså vippe av pinnen.

Microsoft anbefaler følgelig at man laster ned oppdateringen fra lenken ovenfor. Da skal man slippe å plages med denne feilen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.