Kritisk til mobilpris-beregning

Mobilselskapene skreddersyr abonnementene til mobilpris-kalkulatoren på telepriser.no, hevder analytiker.

Mobilselskapene skreddersyr abonnementene til mobilpris-kalkulatoren på telepriser.no, hevder analytiker.

900.000 nordmenn har vært innom Post- og Teletilsynets nettside telepriser.no som har en kalkulator som regner ut det billigste tilbud for deg, melder NRK.

Ungdommer er de flittigste brukerne, og for de fleste av dem teller prisen mest. På nettsiden får de beskjed om hvor stor telefonregningen blir og hvilken leverandør man bør bytte til for å få en billigere tjeneste.

Brukeren plotter man inn hvor i landet man ringer fra, antall ringeminutter i måneden, antall sms-er, og så får man svar på hvilket mobilselskap som passer best økonomisk.

Men telekom-analytiker Ole Petter Kjerkreit i First Securities er kritisk til priskalkulatoren. Han mener folk ikke bør stole blindt på resultatet som kommer frem der.

- Flere teleoperatører har skreddersydd mobilabonnementene sine til denne priskalkulatoren. Det kan være flere kostnader som ikke kommer med, sa han i et intervju med NRK Økonominytt mandag morgen.

    Les også:

Han trekker frem kostnader som krav om forhåndsbetaling og andre ekstrautgifter som ikke er med i priskalkulatoren. Han mener folk ikke bør stole blindt på det resultatet som kommer frem i kalkulatoren på telepriser.no.

- Folk kan bruke det som vegledning, men de bør foreta en totalvurdering av abonnementene, sier han til NRK.

Til toppen