RESULTATERFINANS

Kroken på døra for Tulip Norge

Tulip Computers datterselskap i Norge er ikke inkludert i redningsplanen som Royal Begermann Group har iverksatt for mange av regionkontorene til den kriserammede nederlandske PC-produsenten. - Vi jobber med alternative løsninger, er kommentaren fra Tulip.

Eirik Flaa
15. juni 1998 - 16:41

De tre ansatte ved Tulips Norges-kontor må innstille seg på å finne nye jobber når Royal Begemann Group, sammen med distributøren Ingram Micro, reorganiserer den økonomiske falitten Tulip Computer N.V.

Ingram Micro vil lease produksjonsaktivitetene i Nederland, og sikrer dermed i første omgang arbeid til de fleste produksjonsarbeiderne i selskapet. Royal Begermann Group skal ta seg av betaling av gjelden og har kommet med et forslag om å betale 60, 30 og 20 prosent av gjelden til henholdsvis "priviligerte, etterfølgende og simple kreditorer", som det heter i en melding fra danske Tulip. Blir dette forslaget godkjent av minst 2/3 av kreditorene, vil også flere av Tulips datterselskaper overleve, men trolig ikke det norske kontoret.

- Vi jobber med alternative løsninger for de datterselskapene som ikke står på lista, sier talskvinne for Tulip i Nederland, Justine Dijon, til digi.no. Hun vil imidlertid ikke bekrefte at Tulip Norge skal legges ned, selv om digi.no får bekreftende svar på dette spørsmålet fra både Tulip i Norge og selskapets Danmark-kontor, som har hatt ansvaret for den norske avdelingen.

Tulip i Norge hadde for et års tid siden ekspansive planer for det norske markedet og inngikk i februar 1997 en distribusjonsavtale med PC-LAN. Fra å selge marginale 1.300 PC-er totalt i 1996, regnet Tulip med at de gjennom avtalen med PC-LAN skulle selge 4.000 PC-er i 1997. Disse planene gikk i vasken etter at PC-LAN i september 1997 valgte å kaste ut Tulip til fordel for en mer intensiv satsing for IBM. I følge PC-LAN skulle Tulip etter dette, forsøke å henvende seg direkte mot forhandlernettet, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra Tulip.

Fra Tulip sentralt er man overbevist om at ny egenkapital fra Royal Begemann Group (25 millioner nederlandske gylden), vil gi ny vitalitet til den visne PC-produsenten. I løpet av året regner selskapet å selge 60.000 PC-er på verdensbasis, og målsetningen er å nå 150.000 enheter i løpet av få år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.