BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kroner i kassa for Apple i Norge

Fra tredje kvartal til fjerde kvartal i fjor økte Apple Computer Norge salget med 35 prosent. I fjerde kvartal omsatte selskapet for vel 60 millioner kroner, av en totalomsetning i 1996 på 230 millioner kroner.

Frode Eriksen
17. feb. 1997 - 16:00

Det er i hovedsak nye kontrakter som trekker resultatene opp for Apple Computer Norge. Kunder innen media- og forlagsbransje samt multimedia og web-utvikling trekker resultatene opp på et akseptabelt nivå.

Apple er også i ferd med å få et fotfeste innenfor fylkeskommunene. I Nordland og Nord-Trøndelag er Apple valgt som platform for materialforvaltning og administrasjon basert på løsninger fra Datec as. Norges største bedrift, Statoil, har valgt Apple som serverplatform for grafisk produksjon.

Et annet marked for Apple er utdanningssektoren.

- Vi er inne på de største universtetene og høgskolene som er markeder vi ønsker å utvikle oss på. Her er det sterkeste kortet Universitetet i Oslo der vi er foretrukket av de fleste brukerne, sier administrerende direktør i Apple Computer i Norge, Odd Martinsen til digi:tele.

Martinsen sier at Apple solgte vel 12.000 datamaskiner i 1996, mens planene for i år er 14.000 solgte enheter. I tillegg forventes det at de nye klonemakerne vil selge noen tusen nye maskiner på det norske markedet.

På landsbasis har Apple i dag en markedsandel på rundt fire prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.