Kroppskontakt kan gi bredbåndsforbindelse

En rapport om at japanske forskere kan formidle bredbånd gjennom kroppskontakt, har utløst en ellevill debatt på Slashdot.

Foranledningen til diskusjonen på det toneangivende nerdestedet Slashdot - se Exchange Email Addresses With A Handshake - er en nyhetsmelding fra Agence France-Presse som ble gjengitt på News.com.au. Denne refererte en artikkel i den japanske finansavisa Nihon Keizai Shimbun som gjerne går under kjelenavnet Nikkei.

Meldingen går ut på at Nippon Telegraph and Telephone Corp og dens filial NTT DoCoMo har framstilt teknologi som greier å utnytte menneskekroppens naturlige ledningsevne til å formidle digitale signaler i opptil 10 Mb/s, altså tilsvarende tradisjonell Ethernet. Anvendelsen som refereres i artikkelen er at folk kopler sin PDA-er eller en annen bærbar datainnsamler til kroppen, slik at de kan utveksle kontaktinformasjon når de tar hverandre i hånden.

Overføringshastigheten skal være eksperimentelt bekreftet.

Den japanske avisa refereres også dithen at man ser for seg hvordan man kan bruke den samme teknologien til å overføre personlig informasjon til gjenstander som dørhåndtak og tastaturer, slik at ID-sjekk foretas straks du tar på døra eller rører ved tastaturet.

Hvis togbilletten eller månedskortet er registrert på noe du bærer på deg, sjekkes den straks du smyger deg langs en kontrollpost, heter det videre.

I tillegg problemer knyttet til teknologiens seksuelle implikasjoner - "jeg prøvde ikke å beføle henne, jeg ville bare gi henne mitt telefonnummer" - tar diskusjonen på Slashdot opp en rekke mer alvorlige problemer, blant annet hvordan man skal unngå å spre kontaktinformasjon til absolutt alle du kommer borte i.

Uansett får begrepet trådløs overføring en helt ny betydning.

Til toppen