JUSS OG SAMFUNN

Krumsvik frykter norsk utenfor-status

Redaktør Arne H. Krumsvik i Dagbladet:på nettet frykter at Norge blir stående utenfor resten av nettverden hvis vi går inn for sideoppslag som måleenhet. Krumsvik var en av innlederne ved årets Interactive Publishing og kunne slett ikke presentere noen offisiell trafikkoversikt over norske nettsteder.

Herman Berg
11. nov. 1998 - 19:06

Dagbladets nettredaktør Arne H. Krumsvik var en av flere internasjonale representanter som innledet årets Interactive Publishing-konferanse som denne uken arrangeres i Zürich for femte året på rad.

Krumsvik presenterte statistikker og oversikter fra alle de tre skandinaviske landene. Han sa i etterkant at det er påfallende at Norge er det eneste landet som på konferansen ikke kan presentere en skikkelig samlet oversikt over offisielle eller uoffisielle trafikktall.

Han synes dessuten at det er et tankekors at vi i Norge beveger oss mot andre måleenheter enn resten av nettverden.

Arne H. Krumsvik.
Arne H. Krumsvik.

- Norge er jo helt på topp i verden når det gjelder bruk og tilgang til Internett. Kommersielt er vi imidlertid ikke i front. Det synes jeg er synd, sier Krumsvik.

- Det er slett ikke sikkert at servermålinger er den beste måten å få fram statistikk på. Men når vi først satser på dette, synes jeg det er galt at vi legger opp til en særordning for Norge, sier han og utdyper:

- Selv om de andre landene har valgt ulike systemer, har de kommet fram til like måleenheter. Ifølge de signalene vi hittil har fått fra statistikkgruppen, skal det satses på en verifisert oversikt over sideoppslag. De andre landene satser heller på serverbesøk, der man på engelsk kaller visits, sier han og frykter at vi ikke skal bli sammenliknbare på dette området.

Krumsvik sliter allerede med dette problemet på hjemmebane i forhold til et annonsesamarbeid med det svenske mediehuset Marieberg Interactive. Han har lenge prøvd å få ut denne type statistikker av partneren Telenor Nextel uten å lykkes.

- Det er frustrerende i forhold til våre svenske samarbeidspartnere.

Krumsvik understreker imidlertid at utspillet hans ikke må oppfattes som direkte kritikk av statistikkgruppens arbeid; kun som et innspill i debatten.

Tidligere i dag skrev digi.no at arbeidet for å få på plass verifiserte norske nettstatistikker tidligst vil bli ferdig ved påsketider neste år. Da har arbeidsgruppen holdt på i over ett år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.