BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kryper til korset og lanserer SSD

Omsider kommer også harddisk-giganten Seagate med flashbasert lagring.

Seagate Pulsar SSD
Seagate Pulsar SSD Bilde: Seagate
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 2009 - 12:49

Seagate introduserte i går selskapet første SSD-er (Solid State Drive), det bedriftsrettede produktetfamilien Pulsar.

Seagate har i mange år vært verdens største leverandør av harddisker, og det virker som om selskapet har kviet seg litt for å satse på SSD-er, som på sikt ser ut til å kunne konkurrere ut harddisker på de fleste områder.

Pulsar-familien er basert på 2,5 tommers formfaktor og 7 mm høyde. De skal skal leveres med kapasiteter på inntil 200 gigabyte og er utstyrt med SATA 3Gb/s-grensesnitt.

- Vår strategi er å tilby våre kunder akkurat den lagringsenheten de trenger til ethvert bruksområde, uansett hvilken komponentteknologi som brukes, sier Dave Mosley, sjef fpor salg, markedsføring og produkter i Seagate, i en pressemelding. Han legger til at Seagate i framtiden vil komme med ytterligere SSD-er, i tillegg til ny harddisker.

Seagate Pulsar SSD <i>Bilde: Seagate</i>
Seagate Pulsar SSD Bilde: Seagate

Pulsar SSD skal kunne utføre opptil 30.000 lese-IOPS (Input/Output Operations Per Second) og 25.000 skrive-IOPS. Den sekvensielle lesehastigheten er oppgitt til å være 240 megabyte per sekund, mens den tilsvarende skrivehastigheten skal være 200 megabyte per sekund.

I pressemeldingen oppgir Seagate at selskapet har levert Pulsar-enheter til visse OEM-kunder allerede fra september i år. Nå skal SSD-ene være tilgjengelig for kvalifiseringstest for OEM-er generelt, noe som sannsynligvis først og fremst omfatter serverleverandører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.