BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kryptering for hvermann på IT-Expo

Telenor følger opp lanseringen av krypteringsprogrammet Conax-PostSec 1.40 tidligere denne måneden med en ny lansering kalt Telenor Digitale Sertifikater på IT-Expo som begynner i Oslo tirsdag 20. april.

Eirik Rossen
20. apr. 1999 - 02:48

I forhåndsomtalen heter det at Telenors Digitale Sertifikater muliggjør sikring av e-post, web-trafikk, transaksjoner, hjemmekontor og mobile brukere. Lanseringen bør ses i lys av det som kom fram i undersøkelsen som Compaq gjennomførte nylig om bruken av hjemme-PC-er ordnet gjennom arbeidsgiveren. Undersøkelsen avdekket at disse i liten grad nyttes til arbeid. En av grunnene som skulle forklare dette, var at arbeidsgiveren ikke stoler på at sikkerhetsordningene er gode nok. Da svarer ikke hjemme-PC-en til forhåpningen om at man kan gjøre jobben hjemmefra i en nødssituasjon.

Conax-PostSec 1.40 er en fullverdig 32 biters versjon av den utgaven som opprinnelig ble lansert i fjor høst. Det kjøres under Windows 95, 98 og NT. Det er et program for signering og kryptering av filer. Bare den dokumentet er stilet til, og som følgelig disponerer den nødvendige dekrypteringsnøkkelen, har anledning til å lese dokumentet og sjekke avsenderens identitet. Krypteringen svarer ikke til gjeldende pålegg i USA og Frankrike om at "gjenvinningsnøkler" skal deponeres hos offentlige myndigheter, slik at disse gis anledning til å åpne filene i tilfelle mistanke om kriminell virksomhet.

Programmet krever smartkort, og er tilpasset en rekke smartkortlesere på markedet, også for bærbare maskiner. Ved siden av å kryptere filer som skal overføres over Internett, egner Conax-PostSec seg til å kryptere filer som lagres på bærbare maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.