BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kryptering for tilbydere og kunder

Det finske selskapet Data Fellows har utvidet sin F-Secure-serie med et produkt beregnet på Internett-tilbydere. Det gir kundene deres tilgang til avansert vern, uberørt av amerikanske eksportbegrensninger.

Eirik Rossen
13. juni 1997 - 22:00

I Norge er Data Fellows mest kjent for antivirus-produktet F-Prot. F-Secure består av programvare for å beskytte følsomme meldinger over TCP/IP-nettverk i Windows- Mac- og Unix-miljøer. Produktene omfatter også løsninger for elektronisk handel og virtuelle private nett.

SSH er en sikkerhetsstandard for Internett-protokollen som er under standardisering av IETF - Internet Engineering Task Force - og som allerede er forholdsvis mye brukt.

F-Secure SSH skal gjøre det mulig for kundene til en internett-tilbyder å beskytte sine meldinger med digitale signaturer og kryptering. Data Fellows nytter bare europeisk teknologi, og behøver ikke å skjele til amerikanske eksportbegrensninger.

Den første tilbyderen som tar produktet i bruk er ikke overraskende Telecom Finland, som tenkter seg et bredt spektrum av sikkerhetstjenester til sine kunder. Første skritt er autentisering ved oppringt pålogging, slik at du ikke lenger kan belastes når andre oppgir ditt brukernavn og passord.

Norsk representant for Data Fellows er PDI Consult.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.