BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kryptering fra kommandolinjen gir sikrere e-handel

PGP Command Line Edition er en krypterer for miljøer der mye ordnes gjennom batch-prosesssering. Gevinsten er å automatisere kryptering av følsom informasjon før den sendes eller arkiveres.

Eirik Rossen
14. sep. 1999 - 14:25

Målgruppen for denne nye utgaven av den kjente kryptereren PGP fra Network Associates, er alle som bedriver transaksjoner over Internett.

Mona Doss som står for Europa-lanseringen av produktet, gir flere eksempler, alt fra varebestillinger i bedrift-til-bedrift-løsninger, til sending og lagring av kredittkortnumre. Hun forventer at produktet vil fokuseres mot e-handel, og omdøpes til PGP E-Business Server.

Poenget er å kunne styre PGP gjennom skripter i språk som Visual Basic eller Perl. Innen utgangen av september vil versjoner for Windows NT, Solaris, AIX, HP-UX og Linux være klare. Støtte for MVS - IBMs stormaskinsystem - vil loves klar innen utgangen av året.

Kommandolinje-PGP vil få tilgang til den samme type krypteringen som de nåværende utgavene, det vil si en rekke algoritmer med nøkkellengde opptil 2048 biter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.