Kryptert fildeling til bedrifter

OBC lanserer «FileCloud».

Kryptert fildeling til bedrifter
FileCloud synkroniser filer mellom ulike enheter og gir tilgang til sikker fildeling med andre. Tjenesten styres av bedrifter, og sørger for kryptering i all transitt og lagring. Bilde: OBC

Avsløringene om amerikansk etterretnings tilgang til utlendingers innhold på servere i USA har gjort kryptert fildeling og interessant for europeiske bedrifter.

I forrige uke lanserte Norman Safeground sin tjeneste SecureBox.

Nå melder Online Backup Company (OBC) seg på den samme banen, med tjenesten «FileCloud».

FileCloud gir kunden styring over de ansattes fildeling: Brukerne lagrer filer de har bruk for i nettskyen, der de er tilgjengelig uavhengig av fysisk klient. Mapper kan gjøres tilgjengelig innenfor grupper. Bruken er like enkel som for eksempel Dropbox og Skydrive.

FileCloud lagrer alle filer i Norge, på OBCs to datasentraler, «med høyeste sikkerhetsnivå og full redundans».

– Datasentrene er spesialsikret mot strømbrudd med redundant strøm fra flere bydeler og egne aggregater, samt spesialtilpasset oversvømmelses- og brannvern, forsikrer OBC.

Data krypteres ved overføring og lagring, både hos OBC og i den lokale enheten, det være seg pc (hvorav Mac), mobil eller brett. Bedriftens IT-ansvarlig kan fjernstyre sletting av data om brukerens klient skulle komme på avveier, eller om brukeren slutter i selskapet. Det er lagt inn et vern mot utilsiktet filsletting. Det er også lagt inn en sporingsfunksjon for å lokalisere utstyr på avveier i Google Maps.

På brukerens klient opprettes et eller flere sikrede områder i den lokale harddisken, kalt «vault» eller «velv». Filer som skal synkroniseres til andre enheter, eller deles med andre, krypteres automatisk i det de overføres til et velv.

Det er videre funksjoner for å dele filer med folk utenfor bedriften, uten å gi avkall på nødvendig sikkerhet.

Les mer om: