Kryptert fildeling til bedrifter

OBC lanserer «FileCloud».

FileCloud synkroniser filer mellom ulike enheter og gir tilgang til sikker fildeling med andre. Tjenesten styres av bedrifter, og sørger for kryptering i all transitt og lagring.
FileCloud synkroniser filer mellom ulike enheter og gir tilgang til sikker fildeling med andre. Tjenesten styres av bedrifter, og sørger for kryptering i all transitt og lagring. Bilde: OBC
16. sep. 2013 - 10:43

Avsløringene om amerikansk etterretnings tilgang til utlendingers innhold på servere i USA har gjort kryptert fildeling og interessant for europeiske bedrifter.

I forrige uke lanserte Norman Safeground sin tjeneste SecureBox.

Nå melder Online Backup Company (OBC) seg på den samme banen, med tjenesten «FileCloud».

FileCloud gir kunden styring over de ansattes fildeling: Brukerne lagrer filer de har bruk for i nettskyen, der de er tilgjengelig uavhengig av fysisk klient. Mapper kan gjøres tilgjengelig innenfor grupper. Bruken er like enkel som for eksempel Dropbox og Skydrive.

FileCloud lagrer alle filer i Norge, på OBCs to datasentraler, «med høyeste sikkerhetsnivå og full redundans».

– Datasentrene er spesialsikret mot strømbrudd med redundant strøm fra flere bydeler og egne aggregater, samt spesialtilpasset oversvømmelses- og brannvern, forsikrer OBC.

Data krypteres ved overføring og lagring, både hos OBC og i den lokale enheten, det være seg pc (hvorav Mac), mobil eller brett. Bedriftens IT-ansvarlig kan fjernstyre sletting av data om brukerens klient skulle komme på avveier, eller om brukeren slutter i selskapet. Det er lagt inn et vern mot utilsiktet filsletting. Det er også lagt inn en sporingsfunksjon for å lokalisere utstyr på avveier i Google Maps.

På brukerens klient opprettes et eller flere sikrede områder i den lokale harddisken, kalt «vault» eller «velv». Filer som skal synkroniseres til andre enheter, eller deles med andre, krypteres automatisk i det de overføres til et velv.

Det er videre funksjoner for å dele filer med folk utenfor bedriften, uten å gi avkall på nødvendig sikkerhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.