Kryptert overføring sikrer trådløst tastatur

Pakken Cordless Desktop Optical med trådløs mus og tastatur er en av Logitechs største suksesser. Den nyeste utgaven har kryptert overføring for større sikkerhet.

Mus og tastatur: Logitech Cordless Desktop Optical
Mus og tastatur: Logitech Cordless Desktop Optical.

Cordless Desktop Optical består av et trådløst tastatur og en trådløs mus i samme stil. I august kom det en oppgradering der tastaturet er utvidet med tilleggstaster og skrollehjul for mer bekvem Internett-navigering, samt et multimediaområde med taster tilsvarende dem man har på en CD-spiller. Den trådløse overføringen fra tastaturet er forbedret med flere kanaler for å unngå interferens, og med kryptering for å unngå avlytting.

Les om detaljene i dette tastaturutlegget: Trådløst tastatur til langt mer enn bare skriving

Tastaturutlegget benyttes også i noen av Logitechs "Internet Navigator Keyboard" med vanlig USB-tilkopling. Alle tastaturene fås med norske taster etter den rådende normen.

Kombipakken av trådløst tastatur og trådløs optisk mus er en av selskapets største suksesser. På verdensbasis har salget økt med 148 prosent det siste året. I Norge er økningen hele 280 prosent, opplyser Logitech Norge.

Logitechs trådløse produkter holder seg til 2,4 GHz-båndet, det samme som Bluetooth og trådløse lokalnett etter IEEE 802.11b-standarden. Selskapet holder utviklingsplanene sine tett til brystet, men antyder at det kan komme Bluetooth-produkter i løpet av neste år.