Krypto-løsning for Nokia E-modeller

Pointsec er først ute med en løsning for å kryptere de avanserte mobilene i Nokias Eseries.

8. nov. 2006 - 11:26

Avanserte mobiltelefoner har lagringskapasitet som gårsdagens PC-er, og erfaringsvis brukes de også til å lagre mengder med følsom bedriftsinformasjon.

I et berømt eksperiment som ble kjent i september, kjøpte IT-sikkerhetsselskapet Trust Digital ti tilfeldige brukte mobiltelefoner på eBay. De greide å trekke ut til sammen 27 000 helsider med informasjon, blant annet personlig bank- og skatteopplysninger, og bedriftsinterne notater som salg, kunder, utviklingsplaner med mer, i tillegg til passord og brukernavn til IT-systemer.

    Les også:

Pointsec er blant de fremste leverandørene av løsninger for å hindre at uvedkommende får tilgang til informasjon lagret på mobile og bærbare enheter. De kunngjør i dag lanseringen av den første løsningen med sanntidskryptering på mobiltelefoner basert på Nokias plattform S60: Pointsec for Symbian 3.0 S60 Edition.

Denne løsningen verner data lagret på blant annet Nokia E50, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E62 og Nokia E70. Følsom informasjon krypteres og dekrypteres direkte, uten medvirkning fra brukeren. Både filer, SMS, e-post, kontakter og avtaler dekkes.

Løsningen følger spesifikasjonene i Open Mobile Alliance (OMA), og støtter Nokias administrasjonsløsning, Intellisync Device Management. Pointsec tilbyr også et eget verktøy for sentral administrasjon av krypteringsløsninger. Dette verktøy gjør det mulig med fjernhjelp til en bruker som ufrivillig har fått sin enhet sperret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.