Kugutter på nye jaktmarker

Gateway 2000, selskapet som i desember hevdet å ha opphavsrett til kurelatert grafikk, er nå ute på nye beiter med sin juridiske avdeling.

Gateway 2000, selskapet som i desember hevdet å ha opphavsrett til kurelatert grafikk, er nå ute på nye beiter med sin juridiske avdeling.

Lovavdelingen i Gateway 2000 ligger ikke på latsiden. Denne gangen er det datakonsulenten Alan Clegg i North Carolina det rettsglade selskapet har fått et horn i siden på.

Clegg har drevet enmannselskapet Gateway.com Inc siden 1990. Nå er han saksøkt for å ha krenket Gateway 2000s varemerke ved å bruke domenenavnet gateway.com. I søksmålet krever Gateway 2000 retten til domenenavnet og rundt fem millioner kroner i erstatning for tort og svie.

- Det er mer penger enn alt jeg eier. Det er huset mitt, bilen, kona, ungene...alt, sier Clegg til Wired News i en kommentar til saken.

Datakonsulenten har ennå ikke bestemt seg for om han vil ta opp kampen med gigantselskapet eller ikke. Først etter et forberedende rettsmøte i neste uke, vil han ta en avgjørelse.

- De hevder at jeg driver rovdrift på varemerket deres. Et enmannsfirma som driver rovdrift på et milliardselskap. De kan ikke mene allvor, sier han.

For Gateway 2000 er det ikke første gang de rasler med bjellene. I fjor høst var det selskapet Tucows som fikk selskapets advokater til å se rødt. Tucows brukte svarte og hvitflekkede kuer på sine sider. Dette hevdet Gateway 2000 den gang at de hadde rettighetene til.

Striden med Tucows endte tidligere denne måneden i et forlik. Etter forliket har ingen av partene ønsket å kommentere saken.

Til toppen