BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kult å være med i broderskapet av Nod?

Command & Conquer Tiberian Sun er trolig det spillet med høyest markedsføringsbudsjett hittil i år. Så er spørsmålet da: Har markedsføringsgutta i Westwood Studios rett i at dette er gørrbra moro, eller overselger de et drepende kjedelig spill? digi.no har testet krigsspillet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 1999 - 04:43

C&C Tiberian Sun er det tredje i rekken av Command & Conquer-spillene fra Westwood Studios. Det nye spillet går ut på - som de foregående - at to militære grupperinger skal prøve å utslette hverandre. Brukeren kan velge mellom den teknologisk overlegne Global Defence Initiative (GDI) eller det aggressive Broderskapet av Nod.

Oversiktsbilde fra Tiberian Sun

Tiberian Sun er et strategispill hvor du som bruker skal kommandere dine styrker, samt forvalte midler og bygge nye styrker. Akkurat som i C&C Red Alert, den forrige utgaven av spillet.

Likheten med forgjengeren så stor at brukere som har spilt en del, kanskje vil kjede seg noe. Det begynner først å bli skikkelig utfordrende rundt brett ti.

Likevel, det er en del forbedringer også. Kartene det opereres i er dobbelt så store, grafikken er selvsagt blitt forbedret på de årene som er gått siden Red Alert. Landskapene er tredimensjonale. Mange av enhetene er futuristiske, da spillet handler fra neste århundre. Og oppdragene er selvsagt også nye.

Detaljer i Tiberian Sun

Til tross for alt dette, spillet - som i og for seg holder mål som et godt spill også i dag - er litt skuffende. Westwood satser nok mest på å henvende seg til nye brukere med Tiberian Sun. Det betyr likevel ikke at vi ikke er blitt hektet og spiller flere timer hver kveld - kanskje mest av sentimentale årsaker Spillet kan selvsagt også spilles over Internett eller over IPX. Dette er kanskje vel så underholdende som å spille mot datamaskinen.

Tiberian Sun krever ikke 3D-kort. Vi prøvde spillet først på en Pentium 200 MMX-maskin med 64 MB minne. Det gikk i og for seg greit, det var først når antallet samtidige enheter begynte å bli stort at ting begynte å hakke. På vår Pentium II 333 MHz-maskin med et rimelig nytt grafikkort gikk det knirkefritt.

Command & Conquer Tiberian Sun

Format: PC CD-ROM

Sjanger: Strategi/krigsspill

Utvikler: Westwood Studios

Utgiver: Electronic Arts

Norsk distributør: Electronic Arts Norge

Minimum spesifikasjon PC:  Pentium 133 MHz, 16 MB minne, 1 MB skjermkort.

Karakter: 4

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.