Kultklassisker i mobilformat

Det var vel bare et spørsmål om tid før guiden til livet, universet og alt kom i lommeformat.

Det var vel bare et spørsmål om tid før guiden til livet, universet og alt kom i lommeformat.

The Hitchhikers Guide to the Galaxy, oppkalt etter Douglas Adams bok med samme navn, er en liten elektronisk lommeguide som inneholder informasjon om livet, universet og alt.

Guiden var i utgangspunktet en av mange sprø ideer i Adams svært populære bøker, som snart også skal bli film. Men med de siste årenes utvikling innen håndholdte enheter, og bokens popularitet, var det til slutt bare et spørsmål når og i hvilken form guiden ville komme.

Det er BBC som har tatt på seg oppgaven, og prosjektet er en videreføring av Adams eget prosjekt, H2G2, som kan sies å være en forløper til Wikipedia.

Fans må nok belage seg på et par skuffelser med første versjon. For det første er det ikke snakk om egne telefoner, bare en mobiltilpasset versjon av nettsiden. Det betyr at en av guidens store fordeler fremfor konkurrentene utgår, nemlig store vennlige blå bokstaver på omslaget som sier ”Don't panic”.

Videre er det ikke snakk om millioner av artikler, men bare 7.000 utvalgte artikler som er tilpasset for lesing på mobil. Wikipedia er dermed en bedre kandidat til å fylle rollen som guide til ”livet, universet og alt”, som er tittelen på den andre boken i serien.

På den andre siden er dette en guide som hovedsakelig fokuserer på jorden, og 7.000 artikler er dermed langt mer enn det den originale guiden hadde plass til om vår lille planet. Den hadde en eneste post om planeten, der det sto ”harmless”, senere utvidet til "mostly harmless".

Siden kan leses på denne siden på BBCs nettsted.

Til toppen