Kumar trekker seg helt ut av CA

Tidligere toppsjef Sanjay Kumar forlater CA for å lette granskningen av selskapets regnskaper.

Tidligere toppsjef Sanjay Kumar forlater CA for å lette granskningen av selskapets regnskaper.

I april ble Computer Associates-gründer Charles Wangs håndplukkede etterfølger Sanjay Kumar tvunget til å forlate toppsjefvervene (CEO, president og styreformann) på grunn av de offentlige og interne granskningene av selskapets regnskaper. Kumar gikk over i en stilling som utviklingssjef for programvare («chief software architect»).

    Les også:

Fredag meldte CA at Kumar har forlatt denne stillingen og trukket seg helt ut av selskapet. I en intern e-post forklarte fungerende CEO Kenneth Cron at Kumars avgang skal sette fart i CAs anstrengelser for å avgjøre myndighetenes pågående granskning av selskapet.

Myndighetene har ennå ikke bestemt seg for hvorvidt de skal sikte hele selskapet for lovbrudd. Fire tidligere CA-ledere har erklært seg skyldige i regnskapsjuks, og CA har omgjort regnskapene for regnskapsårene 2000 og 2001 med en omfordeling av over to milliarder dollar i omsetning. Det renskede styret satser mye på å unngå at selskapet stilles for retten.

Kumar selv er ikke formelt siktet, men etterforskerne skal ha vist stor interesse for hans tilfelle. Hans fallskjermavtale med CA er satt på is inntil videre. Kumar gikk på dagen.

Til toppen