Kun firesifret for mobile Gullnummer.no

I dag startet en auksjon av gunstige mobilnummer. Eierne av Gullnummer.no lurer like mye som alle andre på om noen betaler 100.000 kroner for et mobilnummer.

I dag startet en auksjon av gunstige mobilnummer. Eierne av Gullnummer.no lurer like mye som alle andre på om noen betaler 100.000 kroner for et mobilnummer.

I høst ble det innført nummerportabilitet i Norge. Det innebærer at alle norske mobilnumre heretter følger abonnentene, ikke operatørene.

I kjølvannet av frislippet, har det blitt fabulert om fantasipriser for folk som innehar enkle mobilnumre. Prising på over 100.000 kroner for numre som 90020000 og 92200000 er noen av spådommene.

Både bedrifter skal være interessert på grunn av at numrene er lette å kjenne igjen og i en del ungdomsmiljøer skal det være hipt å eie slike numre.

Spørsmålet er om de har råd til å kjøpe enkelte numre som er samlet i Gullnummers database, 2.000 i alt.

- Vi er like spente som alle andre, sier Thomas Magnussen, som til daglig leder et webbyrå.

I dag gikk startskuddet for auksjonen. Da digi.no var inne for å sjekke ved 11-tiden, var budene kommet inn på 6.000 kroner for både 90020000 og 92200000. Magnussen opplyser at de ikke kjører noen kredittsjekk av de som byr på numrene.

- Vi satser på at tilbyderne fører opp riktige opplysninger. Vi har ingen kapasitet til å kontrollere budene, sier han.

I første omgang har nettstedet lagt ut ti mobilnumre fra basen, som er basert på numre fra folk som ønsker å selge dem. Gullnummer.no fungerer som videreformidler mellom kjøper og selger og tar 18 prosent provisjon pluss moms.

Hva som gjør at Magnussen og hans kolleger kan prise numrene så høyt som sekssifret, har sin bakgrunn i at de har fått inn bud fra interessenter som er villige til å betale mellom 100.000 og 150.000 kroner for spesielle tallrekker.

- Den opprinnelige modellen var å matche kjøper og selger, det vil si å finne det rette nummeret til dem som etterspør. Vi kommer til å gjøre det i fremtiden, men i første omgang har vi satset på auksjonen, sier Magnussen til digi.no.

Kanskje angrer han på det akkurat nå. Den siste halvannen timen har serveren nemlig vært nede. Magnussen har kontaktet ISP-en sin, uten hell.

Til toppen