Abonner
SIKKERHET

Kun stasjonær PC på jobb? Dette bør du passe på hvis koronakrisen tvinger deg over på enhetene hjemme

Å benytte jobb-laptopen til personlig bruk kan skape en sikkerhetsrisiko. Risikoen er ennå større hvis du bruker en personlig datamaskin til jobbformål, ifølge sikkerhetsselskapet Check Point.

I løpet av de siste årene har mange bedrifter utstyrt sine medarbeidere med egne jobb-laptoper. De som fortsatt bruker stasjonære PC-er på kontoret og har innført hjemmekontor på grunn av koronakrisen, tvinges til å ta med seg jobben over på enhetene hjemme.
I løpet av de siste årene har mange bedrifter utstyrt sine medarbeidere med egne jobb-laptoper. De som fortsatt bruker stasjonære PC-er på kontoret og har innført hjemmekontor på grunn av koronakrisen, tvinges til å ta med seg jobben over på enhetene hjemme. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Tusenvis av norske arbeidstakere jobber for tiden hjemmefra. Men ikke alle arbeidsgivere har vært like forberedt på behovet for mobile arbeidstakere korona-krisen har ført til. Medarbeidere som bruker stasjonære PC-er på jobb, kan bli tvunget over på hjemme-enhetene sine. Disse oppfyller ofte ikke de samme sikkerhetsstandardene en sentralt administrert jobb-PC med profesjonelle sikkerhetsløsninger gjør.