RESULTATERFINANS

Kun volatilt

Selv uten nyheter til å drive IT-sektoren, fikk vi fredag demonstrert sektorens volatilitet. Mens industri-aksjene lå flatt og totalindeksen endte opp fattige tre punkter (0,26%) - spratt IT-indeksen opp 3,76 prosent.

Jørgen Christiansen
23. jan. 1998 - 16:59

Det var i hovedsak Opticom som med sin tyngde dro opp IT-indeksen. Kursstigningen på hele 4,5 prosent er ikke akkurat atypisk for selskapet, og også i dag savnet vi offentlig informasjon til å forklare stigningen. Ikke dermed sagt at det eksisterer ny informasjon på selskapet - aksjen er ganske enkelt volatil og handles på små volumer for tiden (halvannen promille av kapitalen fredag).

Vinnerne blant IT-aksjene var ContextVision, Agresso, Alphatron og Visma. For Visma er stigningen den siste uken - på hele 16 prosent - et bevis på at markedet nå gradvis fester tillit til snuoperasjonen som nå er på gang.

Micro 80 har åpenbart fungert godt - spørsmålet er om resten av Visma kan utvikles like positivt. For Alphatron har kursfallet gitt seg foreløpig - markedet er meget delt i vurderingen av selskapet. digi.no sitter fremdeles med det inntrykket at det er vondt å finne tunge aktører som er positive. Selskapet legger frem resultater 5. februar.

ContextVision AB trenger fremdeles å vise resultater og kontantstrømmer for få tillit. Nå svinger kursen mye på enkelte analytikeres oppfatninger, og kan vanskelig betegnes som noe annet enn et rent "bet".

Ellers ble det fredag klart at teleanalytikere jevnt over konkluderte med at en fusjon mellom Telia og Telenor er positivt for NetCom. Resonnementene for å forklare dette er noe ulike, men konklusjonen er klar. Det var fredag direkte vanskelig å få tak i NetCom-aksjer og kursen endte opp 8,5 prosent til 179 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.