Kunde til norske Runbox i søkelyset for Mydoom

En kunde av norske Runbox mistenkes for å ha noe med MyDoom-viruset å gjøre.

En kunde av norske Runbox mistenkes for å ha noe med MyDoom-viruset å gjøre.

Et norsk datafirma hjelper nå Økokrim og amerikanske FBI i jakten på å finne opphavet til viruset «Mydoom» som har herjet verden over den siste tiden.

Firmaet Runbox leverer e-postløsninger til kunder både i Norge og utlandet, og fikk tirsdag en forespørsel fra FBI via Økokrim om å utlevere kontoinformasjon om en bruker av e-postsystemet til firmaet.

Brukeren, som Runbox har fullt navn og adresse på, holder til i USA og har blitt holdt under oppsikt i over ett år, siden vedkommende i fjor ble mistenkt for å ha spredd viruset «W32 Bugbear Worm». Da hadde brukeren et kontonavn som er svært likt det som Økokrim nå har bedt om å få informasjon om.

Håper på resultat

– Vi håper virkelig at vi har klart å være med på å finne en av de opprinnelige sprederne av dette viruset. Vi kan ikke garantere at det navnet og den adressen vi har, er riktige, men når denne kontoen opprinnelig ble registrert og betalt, så var den en helt legitim konto, så vi har ingen grunn til å tro noe annet, sier daglig leder i Runbox, Hans Jørgen Lysglimt til NTB.

Firmaet samarbeidet med Økokrim og FBI også i fjor, i forbindelse med spredningen av Bugbear-viruset. Økokrim har blant annet bedt om å få informasjon om når kontoene ble opprettet, registrerte personopplysninger og logginformasjon i forbindelse med opprettelse og bruk av e-postkontoen.

Til toppen