Kundene sier ja til billige hjemme-PC

HP er misfornøyd, men Dell forteller om et raskt økende salg av billige hjemme-PC som nærmer seg gamle høyder.

HP er misfornøyd, men Dell forteller om et raskt økende salg av billige hjemme-PC som nærmer seg gamle høyder.

Salget av skattesubsiderte hjemme-PC var et viktig del av PC-bransjen omsetning i mange år, men 14. oktober i fjor innførte den nye Stoltenberg-regjeringen forslaget til Bondevik-regjeringen om å innføre en maksimumspris.

Før hadde det ikke vært noen begrensning og brukere hadde fått skattefratrekk på selv de dyreste maskinene med plasma-skjermer på 40 tommer.

Grensen på 10.000 kroner bråstoppet hjemme-PC-salget og dette markedet ligger fremdeles i nede. De store selskapene sitter fremdeles på gjerdet og tenker, forteller HPs PC-sjef Arild Westby.

Men Dell melder det stikk motsatte.

HP er den største PC-leverandøren i Norge, men Dell har spist markedsandeler de siste årene og kan i løpet av året true HPs lederstilling.

- Salget stoppet opp helt, men vi satte sammen fire tilbud, to stasjonære og to bærbare som har blitt godt mottatt, forteller markedsdirektør i Dell Norge, Hans Christian Seime, til digi.no. Salget stiger for hver uke og vi er tilbake på 60 prosent av salget vi hadde før 10.000-kronersgrensen ble innført, sier han.

- De fleste bedriftene mener åpenbart de får en kraftig og godt nok utstyrt PC til 10.000 kroner. Det er mulig å kjøpe dyrere maskiner og be de ansatte betale mellomlegget ned til 10.000 kroner, men de færreste gjør det.

Seime forteller at Dell innen 10. mars hadde inngått opp mot 70 nye hjemme-PC-avtaler med 2.500 PCer siden i fjor høst.

Til toppen