RESULTATERFINANS

Kundene skal ikke rammes av Boxman-stopp

Enda et svensk e-handelsselskap må stenge dørene etter kapitalmangel. Boxman fikk ikke inn nye penger fra sine aksjonærer, og derfor vil selskapet innen kort tid gå mot en styrt avvikling. Ingen kunder skal bli berørt av selskapets alvorlige problemer.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. okt. 2000 - 12:13
BoxmanHelge T. Zimmerdigitoday.no.
Les:
Boxman-tjenester nede for telling
Boxman-sjefer: -"We're basically out-of-business"
Boxman bekrefter styrt avvikling

- Dette er ingen lykkelig dag, sier Zimmer, som har jobbet ved Boxman de siste to årene. Nå kan det se ut som om Zimmer må skaffe seg en annen arbeidsgiver.


- Vi håper jo på å kunne åpne igjen. Alt vi vil er å selge en masse CD-plater, sier Zimmer som ennå ikke er helt sikker på at selskapet må stenge.

- Én utvei er salg av virksomheten, sier Zimmer til digitoday.no

Zimmer ligger skylden for Boxmans kollaps på det vanskelige kapitalmarkedet. Markedet har vært svært negativt til selskaper innenfor business-to-consumer-markedet. Boxman trengte å hente inn 20 millioner britiske pund, 270 millioner norske kroner. Dette var ingen villige til å gi selskapet, som helt siden starten har brukt betydelige beløp på markedsføring og rask internasjonal ekspansjon.

Kunder som har inne bestillinger hos Boxman vil ikke motta disse varene, men Helge Zimmer lover at kundene ikke vil oppleve økonomiske følger av avviklingen. Varene blir nemlig ikke belastet kundens konti før varene er gått ut av lageret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.