Kundene skremt av børsfall

Kundene til den amerikanske nettmegleren E*Trade gjennomfører mindre transaksjoner etter det kraftige fallet på Nasdaq.

E-Trade kan skilte med solid tilvekst av nye kunder det siste året. Selskapet fikk mer enn 1,5 millioner nye kunder i år 2000 på verdensbasis, en vekst på 76 prosent, men veksten i antall daglige transaksjoner viser avmatning med en vekst på bare 12 prosent. I snitt ble det gjennomført 150.000 transaksjoner per dag, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Flere nettmeglere har tidligere meldt at sterke kursfall fører til mindre transaksjoner blant kundene:


Overskuddet for fjerde kvartal var på beskjedne 12 millioner kroner etter en omsetning på omtrent tre milliarder kroner.


Men i en pressemelding melder E*Trade om at kundene stadig etterspør nye produkter:

- Markedet for finansielle tjenester globalt er i god vekst. E*Trade har posisjonert seg godt for den forestående kampen, der kun to til tre store aktører vil bli igjen. Vår kraftige vekst viser at tilgang til verdens aksjemarkeder og fyldig finansiell informasjon er viktig for kundene. I Norge vil vi i løpet av rimelig tid tilby nye tjenester som vil ytterligere forsterke vår posisjon som den mest komplette nettjenesten for sparere og investorer, enten de handler i Norge, Sverige eller på det amerikanske markedet, sier Magne Solberg i en pressemelding.

E*Trade har forøvrig meldt at de skal konvertere til Den Gamle Økonomien på New York Stock Exchange (NYSE) i stedet for Nasdaq.

Til toppen