BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kundene støtter Oracles syn på MySQL

Mener MySQL først og fremst konkurrerer mot Microsoft.

1. okt. 2009 - 10:44

Dow Jones Newswires har fått tilgang til materiale fra spørreundersøkelsen som EU-kommisjonen har sendt til Suns kunder og partnere som ledd i granskingen av hva slags følger Oracles kjøp av Sun kan få for konkurransen på databasemarkedet.

Oracles overtakelse av Sun er avhengig av godkjenning fra EU-kommisjonen. Med på kjøpet følger friprogdatabasen MySQL som Sun overtok i 2007. EU utsetter å godkjenne kjøpet av Sun mens de gransker det europeiske databasemarkedet. Kommisjonen frykter at MySQL ikke vil videreutvikles under Oracle. Den underliggende hypotesen for granskningen er at Oracle vil nedtone MySQL til fordel for sin egen database, og at det vil svekke konkurransen i et omfang som er uforenlig med EUs konkurranseregler.

Standpunktet til Oracle er at MySQL ikke konkurrerer mot deres database, men mot SQL Server fra Microsoft, og at de vil satse på MySQL nettopp for å skjerpe konkurransen mot Microsoft.

Materialet fra spørreundersøkelsen blant brukerne og partnerne til MySQL tyder på at kundene er enige med Oracle.

Spørsmålene skal kartlegge hvorvidt kundene og partnerne er enige i påstanden om at MySQL ikke er en konkurrent til Oracles database, og om at Oracle kan ventes å satse på MySQL for å skjerpe konkurransen med Microsoft.

Reaksjonene går ut på at MySQL er posisjonert i markedet for små og mellomstore bedrifter, der SQL Server er det mest åpenbare alternativet.

Svarfristen på spørreundersøkelsen er 5. oktober.

Oracle har tidligere signalisert at de ønsker å beholde MySQL. Selskapet har ikke villet uttale seg om reaksjonene på EUs spørreundersøkelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.