Kundene vil fortsette å rydde

HP tror også neste år vil være preget av opprydding på server-rommet.

HP tror også neste år vil være preget av opprydding på server-rommet.

IT-kundene har lenge arbeidet med å rydde opp etter dotcom-årene og 2000-skifte og de er ikke ferdige.

HP Norge tror denne ryddingen også vil prege neste år. For det er bare i de to siste kvartalene omsetningstallene i serverbransjen har steget. Prisen pr. enhet har falt dramatisk samtidig som kundene har vært ute etter forenklingen.

I tredje kvartal løftet omsetningen i serverbransjen seg med 1,9 prosent fra tredje kvartal i fjor, til 10,8 milliarder dollar.

Til tross for løftet i salget tror Jan Wigen i Hewlett-Packard Business Solutions at konsolideringstrenden fortsetter, og det er etterdønningene fra tusenårsskiftet som fortsatt virker inn.

- IT-kundene fortsetter å rydde opp i maskinparken etter den voldsomme kjøpefesten ved årtusenskiftet, sier Wigen til digi.no.

I maskinvarebransjen har det vært de store IT-trendene som har drevet salget av utstyr. Først kom stormaskinene. Deretter kom PCene, etterfulgt av trenden med klient-servere.

Så kom internett, sammen med ERP, eBusiness og år 2000-problematikken. For hver ny trend ble IT-kundene dyttet på en ny datamaskin. Og så stoppet det opp.

Wigen sier til digi.no at kundene har jobbet med forenkling av datastrukturen og konsolidert datamaskiner i de siste to årene.

Wigen og Hewlett-Packard har i lengre tid jobbet mot såkalt IT Utility, som et svar på kundene forenklingsbehov. IT Utility er en situasjon der kunden betaler for den datakraften som til enhver tid brukes, mens dataleverandøren står for leveransen av datakraften.

- Styrerommene vil ha variable kostnader, sier Wigen til digi.no.

Hewlett-Packard har blant annet levert et helt datarom til den svenske telekomkjempen Ericsson, som suppleres med den datakraften kunden til trenger til enhver tid. Ericssons IT-folk styrer kun det som er utenfor IT-rommet, mens HP altså tar seg av datakraften.

Til toppen