Kundeopplysninger til salgs

FTC gir Disney-eide Toysmart tillatelse til å selge kundelistene sine, på visse betingelser. 39 amerikanske statsadvokater protesterer.

FTC gir Disney-eide Toysmart tillatelse til å selge kundelistene sine, på visse betingelser. 39 amerikanske statsadvokater protesterer.

Det er to uker siden FTC, The Federal Trade Commission, gikk til sak mot Toysmart, en konkursrammet leketøysbutikk på nettet. Søksmålet gjaldt Toysmarts planlagte salg av kundeopplysninger, til tross for at lekebutikken på nettsidene sine forsikret at opplysningene ikke ville bli gitt videre.

Les om Toysmart-saken:


Presset Disney vil kjøpe kundelistene
Rettssak skal hindre salg av kundelister
Disney-selskap bryter løfte om personvern

Nå har FTC besluttet å tillate salget av kundelistene, som inneholder opplysninger om 230 000 kunder. Digital Research Inc., en potensiell kjøper, sier at til Excite at kundelistene er det mest verdifulle Toysmart kan selge. Mye av de andre verdiene nettbutikken vil selge, slik som innholdet på nettsidene, kalles 'nærmest verdiløst'.

Den endelige avgjørelsen om hvorvidt Toysmart får selge kundeopplysningene blir tatt onsdag i konkursretten. Statsadvokaten i Massachusetts, som leder de 39 statsadvokatene som også har gått til sak for å hindre salget, lovet å kjempe mot FTC-avgjørelsen i onsdagens rettssak.

Men selv om Toysmart får medhold i retten onsdag kan ikke nett-lekebutikken være for sikker på at et salg snart vil være i havn. Eller om et salg overhodet vil la seg gjøre.

FTC-vedtaket stiller nemlig krav til kjøperen, som må være et 'familievennlig' selskap og bare kan bruke opplysningene i tråd med løftene om personvern på nettsidene til Toysmart.

Disse betingelsene er likevel ikke nok til å berolige personvern-aktivistene. Den endelige avgjørelsen i Toysmart-saken vil etter all sannsynlighet bli toneangivende i fremtidige saker der konkursrammede dotcom-selskaper vil selge kundeopplysningene sine.

Til toppen