JUSS OG SAMFUNN

Kunnskapsforlaget: - Millionene rekker ikke til et nasjonalt dataleksikon

Sjefen i Kunnskapsforlaget er svært glad for milliondonasjonen fra Fritt Ord og sine egne eiere, men skal bare bruke pengene til å ferdigstille bokverket Store Norske Leksikon til 100 års-jubileet.

18. juni 2002 - 13:57
KunnskapsforlagetStiftelsen Fritt Ord

Store Norske Leksikon



Kristin Weidemann WielandKunnskapsforlagetdigi.no

Cappelens ForlagSindre Guldvog


Les saken her:

Den opprinnelige meldingen var at forlaget permitterte 20 ansatte som en konsekvens av avslaget. Wieland korrigerer i dag dette antallet til 15 personer før jul i fjor, hvor flere har skaffet seg nye jobber. Syv har blitt sagt opp, mens forlaget har kunnet ta inn fem ansatte i redaksjonen. Disse skal oppdatere verket de neste tre årene. I tillegg opplyser hun at de involverer mange andre redaktører enn de fem som skal holde leksikonet vedlike.

- Noen ganger skulle man tro at Store Norske er det eneste vi driver med i Kunnskapsforlaget. Redaksjonen hos oss er mye større enn som så, og det er viktig med tverrfaglige bidrag i et slikt stort verk, sier hun.

Statsråd Kristin Clemets respons til å bli leksikonkunde var å utsette avgjørelsen for å vurdere flere alternativer og komme tilbake til saken på et senere tidspunkt. Hun ville ikke foreta en forhastet avgjørelse ved å plukke ut én aktør, like etter at hun tilrådte som utdannings- og forskningsminister i fjor høst.

Wieland fastholder imidlertid at Stortinget har pålagt statsråden å videreføre ideen med et nasjonalt elektronisk oppslagsverk, et verk som blant annet skal gjøres disponibelt for utdanningssektoren i Norge.

- Den elektroniske utgaven til Kunnskapsforlaget vil kun bli indirekte oppdatert gjennom oppgraderingen vi gjør med bokverket, sier hun og innrømmer at hun fortsatt har et håp om at statsråden vil fatte en avgjørelse i Kunnskapsforlagets favør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.