Kunstnere skal hjelpe Apenes med personvern

Georg Apenes i Datatilsynet vil verne privatlivet, og får hjelp av kunstnere.

Kunstnere skal hjelpe Apenes med personvern

Georg Apenes i Datatilsynet vil verne privatlivet, og får hjelp av kunstnere.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys bevilget i fjor ekstraordinære midler til Datatilsynet for gjennomføring av et kunstprosjekt med personvern som tema.

I februar 2008 ble kunstnere invitert til å levere idéforslag til kunstverk med temaet personvern. Ved fristens utløp var 57 forslag kommet inn. En jury vil velge opptil fem av dem som skal realiseres i en utstilling på Oslo S i oktober 2008. Vinnerne offentliggjøres 30. april.

- Vi mener et kunstprosjekt vil kunne fremme problemstillingene på en original og annerledes måte, og derfor tilføre noe nytt, tankevekkende og viktig sier Georg Apenes, direktør i Datatilsynet.

Ved å involvere kunstneriske uttrykk skal debatten om og rundt personvern belyses.

- Prosjektet har også til hensikt å engasjere kunstnere til å formulere slående, bevegende, illustrerende eller analyserende verk – og kanskje antyde nye svar, mener Apenes.

Datatilsynet har gått inn i et samarbeid med KORO (Kunst i offentlige Rom) og Rom for kunst på Oslo S som er valgt som arena fordi det er ett av de mest trafikkerte offentlige rom i landet.

Det er ca 200 000 besøkende på Oslo S hver dag.

Til toppen