KARRIERE

Kupong-gründer fikk sparken

– Hvis du lurer på hvorfor har du ikke fulgt med.

Groupon-gründer Andrew Mason fikk torsdag sparken fra jobben. Tre fjerdedeler av selskapets verdi har forduftet fra Nasdaq-børsen det siste året.
Groupon-gründer Andrew Mason fikk torsdag sparken fra jobben. Tre fjerdedeler av selskapets verdi har forduftet fra Nasdaq-børsen det siste året. Bilde: Stephen Yang/Bloomberg/Getty/AllOverPress

Torsdag var tiden som toppsjef for Groupon over for gründer Andrew Mason. Etter å ha skuffet investorene gang på gang med svake resultater fikk han sparken.

– Etter fire og et halvt intense og fantastiske år som toppsjef for Groupon har jeg i dag besluttet at jeg vil bruke mer tid med familien… Bare tulla. Jeg fikk sparken i dag. Om du lurer på hvorfor… da har du ikke fulgt med, skriver Mason selv i et brev til alle ansatte i selskapet.

Han la selv brevet ut på nettet, ettersom det uansett ville bli lekket.

Vi har skrevet en del om Groupon opp gjennom i digi.no. Selskapet sørget for at rabatt-kupongen fikk sin digitale renessanse, og opplevde massiv vekst. Selskapet ble klappet inn på Nasdaq av velvillige investorer som håpet at de hadde kjøpt billetten til den neste store ehandelsrevolusjonen, og det dukket opp en rekke konkurrenter.

Da selskapet gikk på børs i november 2011 var det den største børsnoteringen av et internettselskap siden Google i 2004. Men nedturen kom svært raskt: Da selskapet leverte sine første resultater som børsnotert selskap endte det med et overraskende tap, noe som gjorde at investorene begynte å selge seg ned.

Det siste året har aksjekursen i selskapet rast 76,8 prosent. Selskapet var på topp i 2010, da de gjorde suksess med svært billige «dealer» i det amerikanske markedet. Faktisk ville Google kjøpe selskapet, for rause 6 milliarder dollar i 2010. Men Groupon sa nei. I dag kan de angre: Verdien av selskapets aksjer er under halvparten på Nasdaq-børsen.

Siden ekspanderte de kraftig internasjonalt, uten at inntektene ekspanderte tilsvarende.

Onsdag kveld leverte selskapet svakere resultater enn forventet for sitt fjerde kvartal, og dagene til Mason var i praksis talte. Selskapet tapte 81 millioner dollar i fjerde kvartal på en omsetning som nådde 838,3 millioner dollar. Dette var langt svakere enn forventet, skriver Bloomberg News.

Om en ny toppsjef klarer å stanse pengeblødningen gjenstår å se, men mye tyder på at selskapet må gjennom en heftig hestekur for å komme på rett kjøl.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.