KARRIERE

Kurant kursoversikt for kompetansesøkende kvinner og karer

Nå kommer kursbransjens svar på Zoomit. På enkelt vis gir norske Insteg deg oversikt over etter- og videreutdanningskurs som til enhver tid er aktuelle i Norden. Kursguiden inngår nå distribusjonsavtaler med en rekke store portaler.

Therese Werenskiold
14. feb. 2001 - 06:05
Insteg AS

-Vi er den eneste tjenesten som kan formidle kurs i både Norge, Sverige og Danmark, og vi er på vei ut i resten av Europa, sier gründer og daglig leder Asbjørn Johnsen.

Ifølge Johnsen har det lenge vært et ønske fra statlig og privat hold om en strukturering av etter- og videreutdanningsmarkedet i Norge.

- Generelle utviklingstrekk i samfunnet har medført at systematisk kompetanseutvikling er blitt særdeles viktig for å opprettholde konkurranseevnen. Næringslivet etterspør derfor kompetanseutvikling oftere og i mindre doser enn før. Disse utviklingstrekkene har skapt fremveksten av et stort og uoversiktlig marked for etter- og videreutdanningskurs. For at flest mulig skal kunne delta i etter- og videreutdanningsreformen er det av stor betydningen at korrekt, målrettet og oppdatert informasjon om tilbudene er tilrettelagt på en god måte, sier han.

Insteg har påtatt seg strukturerings- og formidlingsrollen og har i dag over 5000 kurs i databasen som vokser med over 1000 kurs i uken, opplyser selskapet i en pressemelding.

Gjennom Instegs portal lover selskapet at den kompetansehungrige skal kunne finne akkurat det kurset vedkommende er ute etter. Man kan søke på flere parametre, for eksempel pris, dato, leverandør, kursnavn og sted. Man kan også bestille kurs og kursinformasjon gjennom portalen. Insteg har inngått avtaler om kurspublisering med over 80 prosent av de største kursleverandørene i Norge.

Insteg har utviklet en unik agentteknologi som automatisk henter oppdatert kursinformasjon fra kurstilbyderne via Internett. Når for eksempel en dato eller en pris for et kurs endres, registrerer agenten dette.

Selskapet har inngått samarbeidsavtaler om integrering av kursoversikten med en rekke store portaler, deriblant Scandinavia Online, AlleSider.no, Guiden.no, Everyday.com, HjemmeNett, Klikk.no, LibertySurf, og Teknisk Ukeblad / Tekblad.

Disse samarbeidsavtalene innebærer at Instegs kursoversikt blir integrert i portalenes egne jobb-, karriere- og utdanningskanaler.

-Vi er i dialog med en rekke andre portaler for en integrering av vår kursoversikt, og til nå har tilbakemeldingene bare vært positive, forteller Johnsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.