RESULTATERFINANS

Kursfall fortsetter inn i spennende dag

Mandagens oppgang i den amerikanske Nasdaq-indeksen viste seg å være kortvarig. Nye resultatvarsler og sviktende tillit til økonomien i den blant amerikanere kan gi Oslo Børs. Men i dag kan det bli spenning.

Ole-Andreas Krohn
28. feb. 2001 - 10:03

Enkelte aktører i finansmarkedet mente at mandagens oppgang i det amerikanske aksjemarkedet indikerte at bunnen var nådd for frustrerte investorer. Dette viste seg å være feil.

Nasdaq-indeksen falt i går med nye 4,36 prosent og er dermed tilbake på nivåer fra høsten 1998. Bare i årets første to måneder har fallet vært på nesten 11 prosent.

Den såkalte konsumentindeksen som måler amerikanske husholdningers tillit og tro på den fremtidige økonomiske utviklingen ligger nå på det laveste nivået siden fire år. Problemet er ikke bare at tilliten er lav men den er også sterkt synkende. Gårsdagens tall viser den femte måneden på rad med fall.

Det hjelper da heller ikke at flere større teknologiselskaper etter børsens stengetid i New York heller bensin på bålet med nye varsler om sviktende salg, dårligere vekst og mørke horisonter. I går var turen kommet til å prossesorprodusentene Altera, Avanex og Chartered Semiconductor. Det skulle dermed være nok inspirasjon til ytterligere fall når USA-børsen igjen åpner klokken 15.30 norsk tid.

I det norske markedet kan det bli en spesielt spennende dag for aksjonærer i Opticom og Fast Search & Transfer. Begge selskapene vil etter børsslutt i dag legge frem sine foreløpige resultater for 2000. I tillegg vil Fast Search Transfer holde en presentasjon av selskapet for analytikere.

Dette betyr økt fokus på selskapene fra investorer, analytikere og presse de nærmeste dagene. I dag vil imidlertid spekulasjoner prege kursdannelsen, så for vi se i morgen om det fortsatt blir spekulasjoner eller visshet om en lenge omtalt børsnotering som skal prege bildet.

At Fast Search & Transfer legger frem foreløpige tall bare to måneder etter at regnskapsperioden er utløpt er uansett en nyvinning. Forrige gang tok det nemlig fire og en halv måned før tallene ble lagt frem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.