RESULTATERFINANS

Kurshopp i Tandberg Data

Kursen på Tandberg Data gjorde et hopp på nesten ni prosent, og ble bare slått av volatile Opticom på vinnerlista på Oslo Børs tirsdag. IT-indeksen ble igjen vinneren blant delindeksene med en oppgang på 1,02 prosent.

Eirik Flaa
10. feb. 1998 - 18:12

Mens totalindeksen var opp 0,85 prosent, styrket IT-indeksen seg med 1,02 prosent tirsdag. Dette er tredje dag på rad at IT-indeksen har bedre utvikling enn totalindeksen.

Best ut kom Opticom som la på seg med 10,9 prosent til 120 kroner, og ble med det tirsdagens børsvinner. Tar man i den historiske kursutviklingen i selskapet i betraktning, er dagens stigning ikke unormal; Aksjen handles oftest på små volumer, og er svært volatil.

Mer oppsiktsvekkende er oppgangen i Tandberg Data. Aksjen gjorde et byks på 8,84 prosent tirsdag, og landet på 80 kroner. Selskapet sendte i løpet av dagen ut en melding på at biblioteksystemer med MLR 3 båndstasjoner var klare for å sendes ut på markedet, men dette alene er ikke nok til å forklare oppgangen. Biblioteksystemene har hittil vært en begrenset suksess for datalagringsselskapet - og det var forutsigbart, om ikke allerede kjent, at de også ville bruke sin siste MLR-variant i disse systemene.

Etter det digi.no har fått høre er en mer plausibel forklaring på kurshoppet at Tandberg Data nylig holdt en presentasjon for meglerhuset Alfred Berg, som også var et av selskapene som handlet mye i Tandberg Data tirsdag. Volumet var også betydelig: Totalt ble det omsatt 486.200 TAD-aksjer tirsdag. Etter det digi.no har fått opplyst er betydelige poster også omsatt gjennom DnB og Elcon.

Kursen i Tandberg Television har også vært svært sterk den siste tiden, og og mandag var det ny toppnotering på 96 kroner. I formiddagstimene tirsdag så det lenge ut til at selskapet skulle nå nok en toppnotering, men mot slutten av dagen falt aksjen noe tilbake og landet igjen på 96 kroner. Omsetningen var høy også i Tandberg Television - totalt skiftet 203.900 aksjer eier i løpet av tirsdagen.

- Den sterke utviklingen i Tandberg Television den siste tiden skyldes i første rekke forventninger om nye kontrakter på digital-tv i England. Jeg tror mange satser på at noen av disse vil bli offentliggjort under resultatfremleggingen torsdag, sier en analytiker til digi.no. Han tror imidlertid det er lite hold i disse ryktene og at flere analytikere vil bli skuffet.

Nordic VLSI la fram resultatene tirsdag, men uten de store overraskelser. Resulatet på 6,3 millioner kroner var bedre enn i fjor, til tross for at selskapet har utgiftsført store utviklingskostnader i forbindelse med utviklingen av standardbrikker for kommunikasjon over korte distanser. Aksjen beveget seg opp én krone til ny notering på 50 kroner.

Omsetningen tok seg opp tirsdag: Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for til sammen 1,456 millarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.