ANALYSER

Kursøkning etter iPod- og Mac-spådommer

Kursen på Apple-aksjer steg i går på grunn av en ny analyse av selskapets produktplaner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mars 2007 - 12:11

Apple kommer til å lansere Mac OS X Leopard før tiden og lansere en iPod med WLAN- og GPS-støtte til høsten. Det heter det i en rapport fra Prudential Equity Group som i går fikk aksjekursen til Apple å stige med to prosent.

I en rapport til selskapets kunder, skriver analytikeren Jesse Tortora at Adobes Creative Suite 3 og Apples Leopard-ugave av Mac OS X vil lanseres samtidig, i slutten av mars.

Creative Suite 3 vil inkludere nye utgaver av blant annet Photoshop, Illustrator, og InDesign.

- Vi mener at det er mye fornuft i å slå to fluer i en smekk på denne måten, og at det vil utløse en flodbølge av oppdemmet etterspørsel for produktene til begge de to selskapene, skriver Tortora, ifølge AppleInsider, som nylig har skrevet om rapporter som er mer kritiske til at Apple skal greie å lansere en robust Leopard-utgave i løpet av tre uker. Dette skyldes at en nylig utviklerutgave av operativsystemet fortsatt inneholder en mengde feil og problemer.

Nå kan det tenkes at Apple gjør som Adobe. Sistnevnte bekreftet i går at CS3 vil bli annonsert den 27. mars, men at programvaren ikke vil leveres før senere denne våren.

Uansett, Tortora forventer en kraftig omsetningsøkning for Apple i de første kvartalene etter lanseringen. Da dagens utgave av Mac OS X, Tiger, ble sluppet i april 2005, førte det til en omsetningsøkning i juni-kvartalet på 45 prosent i forhold til samme kvartal året før. Omsetningen det påfølgende året steg med 65 prosent i forhold til året før.

Tortora mener at omsetningsøkningen vil bli enda større nå, blant annet fordi Apple har brukt lenger tid på å utvikle Leopard enn tiger, og fordi det finnes flere Mac-kunder der ute enn tidligere.

I tillegg til en tidlig Leopard-lansering, mener Tortora at Apple vil lansere en ny video-iPod til høsten, som blant annet vil ha bred berøringsskjerm og støtte for WLAN og GPS. Den skal også ha flashminne i stedet for harddisk og kunne knyttet til Apple TV-produktet.

Prisen ventes å bli en del høyere enn for dagens største iPod-modeller. Men selve enheten ventes å bli tynnere, lettere og ha bedre batteri- og levetid fordi den ikke vil være harddiskbasert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.