RESULTATERFINANS

Kursras i Ciena

Da Ciena sist torsdag la frem tallene for første kvartal, kom de samtidig med en profit-warning for andre kvartal. Aksjen falt umiddelbart 27 prosent på NYSE. Etter det har aksjen tidvis vært handlet 35 prosent under kursen før resultatet ble offentliggjort.

Jørgen Christiansen
27. feb. 1998 - 11:45

Ciena er fiberoptikkselskapet hvor Terje Mikalsen på et tidlig tidspunkt var inne på eiersiden gjennom Mosvold Farsunds Teknoinvest.

Sist torsdag la selskapet frem resultatet for første fiskale kvartal (1.november til 31.januar). Resultatene var bedre enn ventet i markedet med et resultat per aksje på 37 cent mot forventet 35. Omsetningen i første kvartal var på 134,3 millioner dollar mot 53,9 millioner dollar forrige år. Resultatet etter skatt ble 39,8 millioner dollar.

Når aksjen likevel gikk inn i et aldri så lite stup skyldes det følgende formulering i selskapets pressemelding (vår oversettelse):

WorldCom har informert Ciena om en endring i selskapets utbyggingspolitikk som vil medføre betydelige reduksjoner i etterspørselen etter systemer fra Ciena i 1998 sammenliknet med forrige år.

Helt konkret har WorldCom endret sin utbyggingsstrategi fra en strategi hvor man la opp til å møte behovet for nettverkskapasitet to år frem i tid, til en strategi hvor man kjøper og bygger ut båndbredde slik at det i større grad følger behovet i markedet. Dette vil i følge WorldCom bety at betydelige innkjøp fra Ciena kan gjenopptas i siste del av kalenderåret 1998.

WorldCom står fast på at Ciena er deres foretrukkete leverandør.

Som en følge av meldingen fra WorldCom, kom selskapets toppsjef Patrik Nettles med følgende uttalelse:

-I den siste tiden har vi advart investorer om potensialet for fluktuasjoner i de kvartalsmessige resultatene på grunn av vår meget konsentrerte kundebase. Usikkerheten som følger at nyheten fra WorldCom, kombinert med vårt planlagte investeringsløp, vil sannsynligvis resultere i lavere resultat i andre kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.