Kursras i Sybase

Fjerde kvartal ser ut til å bli elendig for databasegiganten Sybase. Mens analytikere ventet et overskudd på 12 cent per aksje for kvartalet, meldte Sybase at resultatet trolig vil ligge et sted mellom 2 cent og minus 7 cent per aksje. Nyheten sente aksjen ned hele 25 prosent.

Kursen på Sybase-aksjer falt med 25 prosent fredag, etter at selskapet meldte om et fjerde kvartal som blir langt dårligere enn markedet forventet. En analytiker-konsensus utarbeidet av First Call ventet et overskudd på 12 cent per aksje, mens Sybase fredag meldte om at resultatet ville ligget i området pluss 2 cent til minus 7 cent.

Sybase er ikke den første databaseprodusenten som har vist negativ utvikling siste året. Også i Oracle går det trått, og i høst falt aksjen 29 prosent i ett jafs takket være nedjusterte forventninger. Tilbakegang har det også vært for databasedelen i IBM og ikke minst i Informix som har hatt et katastrofalt 1997.

Når Oracle i høst meldte om svakere utvikling, ble det i stor grad lagt vekt på den negative utviklingen i Asia. Dette har også vært utslagsgivende for utviklingen i Sybase, men minst like viktig er de strukturelle endringene som pågår i bransjen. De voksende markedsandelene til Windows NT og Microsofts SQL database har satt databaseleverandører som tradisjonelt har satset på Unix-baserte systemer tilbake.

I følge Wall Street Journal har også et skifte i prioriteringer gitt tilbakegang for bransjen. År 2000-problematikk og problemer knyttet til overgangen til den nye europeisk valutaen, Euro, legger beslag på mye av ressursene som tidligere ble brukt på databaseutvikling, melder avisen.

Til toppen