RESULTATERFINANS

Kursras i VM-stilla

Kursras i Tandberg Television bidro til å akselerere en negativ trend for IT-indeksen som falt med 2,3 prosent onsdag. Ellers var det svært stille i markedet som var preget av at flere sentrale aktører er reist til fotball VM i Frankrike.

Eirik Flaa
10. juni 1998 - 17:48

IT-indeksen var delindeksen som fikk mest juling i et labert marked preget av sentrale aktørers glødende fotballinteresse. Totalindeksen falt med 1,4 prosent til 1322,02 poeng, mens IT-indeksen raste ned 2,3 prosent til 1477,7 poeng.

Største utslag ble det for Tandberg Television, som sendte en profit warning på andrekvartalstallene. Meldingen var vagt formulert og stadfestet kun at inntekter på 30 millioner kroner var blitt utsatt. Likevel falt kursen på aksjen med hele 19 prosent, noe som tyder på at advarselen inneholdt mer alvorlige signaler enn det som ble eksplisitt uttrykt i meldingen.

- Jeg fikk inntrykk av at de kontraktene det her er snakk om er lagt på is, uten noen fastlagt gjenopptakelsestidspunkt, sier en analytiker til digi.no. Han mener en forskyvning av 30 millioner i inntekter over i neste kvartal ikke alene er nok til å forklare kursraset.

Ledelsen i Norman Data Defense fikk seg en overraskelse i dag morges da deres største konkurrent Network General meldte om oppkjøp av Dr. Solomon. Aksjen klarte seg imidlertid relativt bra i det nedagående markedet etter at administrerende direktør Gunnel Berdal Wullstein gikk ut og omtalte fusjonen som positiv for selskapet.

- Dette er en konkurrent mindre å forholde seg til, sier Wullstein til digi.no. Hun understreker at Dr. Solomon, som har engelsk opprinnelse, nå kan få problemer med å bli oppfattet som en europeisk aktør - noe som ifølge Wullstein har vist seg å være et konkurransefortrinn i de europeiske markedene for sikkerhetsprogramvare.

Normans finske konkurrent DataFellows gikk ut med en tilsvarende melding etter at nyheten om oppkjøpet var kjent. Selskapet hevdet blant annet at de nå var den eneste frittstående europeiske selskapet på sikkerhetsprogramvare.

Norman-aksjen endte for øvrig ned knappe tre prosent til 33 kroner.

Nedgangen i for IT-aksjene favnet bredt om seg onsdag og kun ett fåtall av de mindre og volatile selskaper kunne vise framgang. Generelt var det lav aktivitet, og totalomsetningen landet på beskjedne 830 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.