Kurt Hellstrøm smiler og Jorma Ollila er sur

Fire av de fem største mobilprodusentene presenterte i går forvirrende signaler om markedet.

I løpet av gårsdagen presenterte fire av verdens fem største mobilprodusenter ganske forskjellige spådommer om sin egen og totalmarkedets utvikling.

Først ut var Nokia som offentliggjorde at resultatet for første kvartal blir bra, men salget faller. Dette utløste et kursfall på 5,7 prosent i går og dro med seg blant annet Ericsson nedover.

Men etter mange tunge kvartaler, smiler nå Ericsson-sjef Kurt Hellstrøm litt igjen. Selskapet fortalte i går at man opprettholder prognosene om en driftsmargin på fem prosent for 2002 og en svak vekst i det globale mobilsalget til 430 millioner telefoner i år.

Men konkurrenten Siemens gikk i går ut og som Nokia senket ambisjonene for året. Siemens reduserer estimatene for totalmarkedet fra 450 til et sted mellom 400 og 420 millioner telefoner telefoner i 2002.Siemens mener at den største veksten skjer i USA etterhvert som operatørene og kundene der bytter over til GSM.

Samsung er svært optimistiske og spår at de vil selge 36 millioner telefoner i år, en frisk vekst fra fjorårets 28,2 millioner. Selskapet har solgt seks millioner telefoner i årets første to måneder, men vil ikke spå noe om totalmarkedet.

Dermed er det bare Motorola som ikke har gitt noen oppdateringer om salget og markedssituasjonen.

Til toppen