RESULTATERFINANS

Kurtasjekrig på nettet

Comdirect, Europas største nettmegler, kutter kurtasjen med inntil 60 prosent for å kvitte seg med konkurrentene. Selv med et slikt drastisk kutt ligger minstekurtasjen bare såvidt lavere enn de billigste i Norge.

Fra 1. november senker Comdirect AG kurtasjen med inntil 60 prosent, vesentlig lavere enn enn de største konkurrentene Consors Discount Broker AG og Direkt Anlage Bank (DAB), de tre største nettmeglerne i Europa. Kurtasjen avhenger av størrelse og antall transaksjoner, men en typisk ordre på 5.000 euro vil koste omlag 9 euro i kurtasje (en euro er omtrent 8 kroner), sammenlignet med 22 euro for samme ordre i dag. Kurtasjen er trinnvis, for eksempel krever Comdirect 18 euro for ordrer mellom 5.000 og 10.000 euro.

Det var i slutten av forrige uke at Comdirect lanserte den nye kurtasje-strukturen på deres web-sider. Selskapet ønsker å "sette en ny standard" innen nettmegling, og vil med kurtasjekuttet ligge vesentlig under konkurrentene i Tyskland. Såvidt digitoday.no bekjent krever Consors og DAB omtrent 15 euro for minimumsordre.

Ifølge Dow Jones Newswire er dette et forsøk på å øke tilgangen av nye brukere etter at veksten bare var på fire prosent i tredje kvartal. Nyhetsbyrået hevder at de tyske nettmeglerne ligger minst 20 prosent høyere enn konkurrenter i andre europeiske land og at kuttet i kurtasjen er en naturlig følge av dette.


- Det er ikke overraskenede at de kutter prisene nå. Comdirect er sett på som en av de dyreste, men også som en av de mest service-orienterte. det eneste trickset som hjelper i dette markedet nå er å kutte prisene, sier en London-analytiker til Tornado.Investor.

digitoday.no kan opplyse om at kurtasjen jevnt over er forholdsvis billig for handel på Oslo Børs sammenlignet med flere andre europeiske land. Stocknet opererer med en minstekurtasje på 90 kroner for de som gjør mer enn ti handler, mens Net Fonds har minstepris på 100 kroner. Begge premierer aktive kunder. DnB Markets kuttet også kurtasjen fra 175 kroner til 95 kroner for en måned siden.

- Jeg tviler på at kurtasjen blir mye billigere enn dette, sa David Halten til digitoday.no for noen uker siden.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.