RESULTATERFINANS

Kutt i hjemme-PC utløste konkurs

Effekt IT-Service legger ned på grunn av de nye kuttene i hjemme-PC-ordningen.

11. nov. 2005 - 11:30

Tønsberg-selskapet Effekt IT-Service er slått konkurs og 33 ansatte mister jobben. Selskapet leverer brukerstøtte til bruker som har hjemme-PC-avtale. Effekt har levert brukerstøtte til blant annet bedrifter som har kjøpt maskiner av Itegra og Komplett.

Effekt har slitt med dårlig økonomi i flere år, men vi begjærer nå oppbud på grunn av endringene i hjemme-PC-ordningen, forteller styreformann Runar Lia til digi.no.

Lia sikter til forslaget fra Bondevik-regjeringen om å kutte i hjemme-PC-ordningen for en måned siden. Før var det fritt frem, men innstrammingen legger et tak på en innkjøpspris på 10.000 kroner.

Effekt IT følte effektene allerede da Bondevik-regjeringens forslag kom, forteller Lia. Og i går offentliggjorde den nye flertalls-regjeringen at de støtter innskjerpingen. Dette utløste avgjørelsen.

- Innstramming har gjort at ingen har kjøpt hjemme-PC den siste måneden. Vi regner med at salget kommer tilbake, men vi tror det vil bli lavere og har derfor valgt å begjære oppbud, forteller Lia til digi.no.

Effekt hadde 24 ansatte i Tønsberg og 9 ansatte i Kongsberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.