- Kuttene påvirker ikke oss

Microsoft Norge blir ikke berørt av massekuttene, slår informasjons-direktør Eirik Lae Solberg.

- Kuttene påvirker ikke oss
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Microsoft Norge blir ikke berørt av massekuttene, slår informasjons-direktør Eirik Lae Solberg.

Den første uken i januar begynte ryktene å svirre om massekutt i Microsoft, og i går ettermiddag kom den brutale sannheten om at IT-kjempen nå må nedbemanne.

    Les også:

Microsoft sier opp 1.400 nå, og totalt 5.000 i løpet av de neste 18 månedene. Selv om dette er høye tall, er de lavere enn hva noen hadde spådd på forhånd. De første ryktene gikk på at det var snakk om å kutte hele 10 prosent av de cirka 94.000 ansatte.

Totalt regner selskapet med å spare 1,5 milliarder dollar i inneværende regnskapsår på nedbemanningene, sammen med ulike andre kostnadskutt.

digi.no tok allerede 5. januar kontakt med informasjonsdirektør Eirik Lae Solberg som da ikke kjente til at det forelå noen planer om nedbemanninger i Microsoft Norge.

Men informasjonsdirektør Eirik Lae Solberg står fast ved at ingen av de 250 Microsoft-ansatte på Lysaker vil bli berørt.

På nytt spørsmål fra digi.no i dag bekrefter Lae Solberg at ingen i Norge må gå.

Det er først og fremst innleide konsulenter som gjerne må gå når IT-kjempene nedbemanner. Etter det digi.no kjenner til er så mange som en tredel innleide konsulenter hos Microsoft.

Selv om Microsoft ikke går ut med enkelttall for landene de opererer i, er Norge blant de landene som går best i Europa.

I 2007 hadde Microsoft Norge en vekst på over 30 prosent innenfor alle produktene i serversegmentet. Windows Server og databaseløsningen SQL Server vokste med henholdsvis 15 og 50 prosent.

Sentralt stillingskuttene tas på tvers av de aller fleste avdelingene. Microsoft oppgir ikke hvor kuttene blir hardest, mens sier at de vil fordeles på forskning og utvikling, markedsavdelingene, salgsavdelingene, finansavdelingene, jusavdelingene, personalavdelingene og intern IT.

    Les også:

Til toppen