FORBRUKERTEKNOLOGI

Kutter Google Reader

Her er årsaken:

Google har hatt sin vårrengjøring. Det førte blant annet til at den populære RSS-leseren Google Reader ikke overlevde.
Google har hatt sin vårrengjøring. Det førte blant annet til at den populære RSS-leseren Google Reader ikke overlevde. Bilde: Adam Berry/Getty Images/All Over Press
14. mars 2013 - 08:17

Google annonserte natt til torsdag at de tar ned Google Reader 1. juli i år. Den populære RSS-leseren har fått en rekke tilhengere, og Google skriver selv i et blogginnlegg at det er mange som vil motta nyheten med sorg. Selskapet forsikrer om at de også er triste over at tjenesten ikke overlevde selskapets «vårrengjøring.»

– Det er to enkle grunner til dette: Bruken av Google Reader er fallende. Som selskap så bruker vi all energien vår inn i færre produkter. Vi tror at et slikt fokus vil føre til en bedre brukeropplevelse, skriver Google i blogg-posten.

Men hva gjør man om man er en ivrig Google Reader-bruker?

– For å sikre en smidig overgang har vi innført en tre måneders solnedgangsperiode, slik at du får tilstrekkelig tid til å finne en alternativ RSS-leser. Dersom du ønsker å beholde dine Reader-data, inkludert abonnementer, kan du gjøre det via Google Takeout, skriver selskapet.

Det tok imidlertid ikke lang tid før protestene fra brukerne kom. På få timer har denne underskriftskampanjen fått over 13.000 underskrifter, mens denne nettsiden henter opp en rekke sorgreaksjoner fra Twitter.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.