RESULTATERFINANS

Kutter HPs kreditt­verdighet

– Høyere risiko etter oppkjøp og uro.

Kredittverdigheten til HP ble onsdag kveld kuttet av S&P, noe som vil kunne føre til høyere lånekostnader for selskapet.
Kredittverdigheten til HP ble onsdag kveld kuttet av S&P, noe som vil kunne føre til høyere lånekostnader for selskapet.
1. des. 2011 - 08:42

Strategiske endringer og oppkjøpet av Autonomy har fått Standard & Poors, verdens største kredittrating-selskap, til å kutte ratingen til Hewlett-Packard.

Gjelden til HP blir nedgradert til karakteren BBB+ fra A, melder Bloomberg og flere finansmedier torsdag morgen.

For HP betyr dette at selskapets obligasjoner vil miste noe verdi, og at kostnaden ved å hente inn både kortsiktig og langsiktig lånekapital vil kunne stige ettersom lånegivere vil kreve en høyere rente for å kompensere for mer risiko.

Dette er ikke gode nyheter for Meg Whitman, som tok over ledelsen av selskapet i slutten av september etter Leo Apotheker. Han ble avsatt etter at han introduserte store strategiske endinger for selskapet, blant annet varslet at de ville vurdere PC-satsningen. Dette ble reversert av Whitman, som i slutten av november lovet selskapets aksjonærer at det ikke ville bli flere overraskelser.

Oppkjøpet av Autonomy, som også ble annonsert av Apotheker, kostet HP hele 10,4 milliarder dollar og var et betydelig finansielt løft selv for et av verdens største IT-selskap.

Aksjekursen reagerte marginalt negativt etter stengetid på New York børsen, men så langt i år har aksjekursen falt med 34 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.