Kutter i blodpriser på utenlandsk mobilbruk

Kutter i blodpriser på utenlandsk mobilbruk

Telenor halverer prisene på europeisk bruk av norsk mobil-abonnement.

Etter at mobilen ble allemannseie og ringeprisene gradvis ble redusert, har bruken gått i været. På et område er imidlertid prisene fortsatt skyhøye, til manges store overaskelse.

Å ta med seg mobilen på utenlandsreise kan fort bli en dyr affære. Det er dyrt å ringe med et norsk abonnement i utlandet og eieren av mobilen må også betale for å motta samtaler.

Nå sier Telenor at de reduserer prisene med mellom 25 og 50 prosent for sine privatabonnementer og med opptil 40 prosent for sine bedriftskunder.

- Nordmenn reiser mye både i jobb og privat, og de ønsker å benytte mobilen på sine reiser. Vi har satt oss som mål å foreta betydelige prisreduksjoner og forenkle prisplanene for å gjøre det mer attraktivt å bruke mobilen på ferie eller forretningsreise i Europa, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder av den nordiske virksomheten i Telenor.

En viktig årsak til priskuttet ligger nok også i at EU-kommisjonen presser på for å få redusert disse prisene. Telenor og de andre europeiske mobiloperatørene kjemper i mot, men aktørene innser trolig at det er bedre å komme EU-kommisjonen litt i forkjøpet.

    Les også:

Beregnet ut fra fjorårets trafikkvolum, tror Telenor at de vil redusere sine inntekter med 170 millioner kroner på denne prisreduksjonen.

Telenor gjør samtidig en forandring i soneinndelingen for mobiltakstene, slik at det er en pris innen Norden og en pris innen resten av Europa.

De nye prisene trer i kraft fra 1. april.

Til toppen