KORTNYTT

Kutter i miljøgebyr på IT og elektronikk

14. mai 2007 - 10:00

Returselskapet Elreturs miljøgebyrer på flere IKT-produkter settes ned hele 34 % med virkning fra 1. juli 2007.

Her er pressemeldingen:

Årsaken til at Elreturs miljøgebyrer settes så kraftig ned forklarer administrerende direktør Hans Løken i Elretur AS.

- På tross av økende mengder EE-avfall fra nettopp IKT-sektoren, og dermed økte innsamlingskostnader for oss som samler inn dette EE-avfallet, har den voldsomme salgsfesten som våre tilsluttede bedrifter nå opplever ført til at utgiftene fordeles på flere produkter inn i markedet, og dermed går altså miljøgebyrene på datamonitorer og stasjonært IKT-utstyr ned. Løken fortsetter - Elretur skal nemlig ikke tjene penger på sin virksomhet, vi er et bransjeeid, non-profit foretak og skal gå i nullbalanse mellom innsamlings- og behandlingskostnader og miljøgebyrene som skal dekke dette arbeidet.

Elretur samlet i 2006 inn hele 68 277 tonn med elektrisk og elektronisk avfall, alt fra store kjøleskap og stereoanlegg, til hårfønere og datamaskiner. Det tilsvarer 14,7 kilo EE-avfall kastet per person i Norge i 2006.

Generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge, som er en av eierne av Elretur AS, er veldig fornøyd med det faktum at tidligere gratispassasjerer i systemet - importører og produsenter av EE-produkter som ikke betalte miljøgebyrer for sine EE-produkter - nå i større og større grad er med og tar sin del av regningen på innsamling og behandling av EE-avfall. - Tidligere var det de lovlydige som betalte for dem som ikke fulgte loven, men nå ser vi heldigvis at dette holder på å snu. Elretur har i mange år jobbet med å få gratispassasjerer med i returordningen sin, og nå, etter at også SFT gjennom EE-registeret jakter på dem som sniker seg unna, ser vi at det nytter. De effektivitetsgevinster som vi har oppnådd i driften av Elretur AS, samt økende salgsvolumer kommer nå forbrukerne til gode, avslutter Per Morgen Hoff i IKT Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.