Kutter i SQL Server 2005-funksjonaliteten

For å kunne lansere SQL Server 2005 i november i år, har Microsoft måttet kutte annonsert funksjonalitet.

For å kunne lansere SQL Server 2005 i november i år, har Microsoft måttet kutte annonsert funksjonalitet.

Det er begynt å haste for Microsoft å få klar neste utgave av selskapets databaseserver, SQL Server 2005, også kjent under kodenavnet Yukon, før den annonserte lanseringsdatoen.

I et nylig oppdatert brev publisert på selskapets nettsted, skriver senior visepresident for serverapplikasjoner hos Microsoft, Paul Flessner, at selskapet har kommet til at Database Mirroring-funksjonaliteten som var planlagt i SQL Server 2005, og som har vært tilgjengelig siden betaversjon 2, vil ikke være inkludert når produktet lanseres den 7. november i år.

Ifølge Flessner mener selskapet at denne funksjonaliteten må testes bedre hos kundene før den gjøres allment tilgjengelig for produksjonsbruk. Selskapet planlegger nå å gjøre speilingsfunksjonen tilgjengelig i første halvdel av 2006.

    Les også:

Database Mirroring-funksjonaliteten skal gi betydelig bedre loggoverføringsegenskaper. Databasespeiling hgør de mulig med kontinuerlig streaming av transaksjonsloggen fra en kildeserver til en enkel destinasjonsserver. Hvis en feil skjer med de primære systemet, skal applikasjoner i løpet av få sekunder kunne ta i bruk den sekundære servere i stedet, uten å vente på at gjenopprettingen skal fullføres.

Også Express-utgaven av SQL Server 2005* ventes nå først å bli klar i første halvdel av 2006. Årsaken skal være at Microsoft har bestemt seg for å lage en nedskalert utgave av SQL Server 2005 Management Studio for SQL Server 2005 Express Edition. Denne skal gjøre det mulig å administrere databaseserveren med økt automatisering og mindre kompleksitet.

* Her har vi skrevet feil. Det er Management-programmet som er forsinket, ikke selve SQL Server 2005 Express Edition. Vi beklager. .

Til toppen