BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kutter i tilbudet til superbrukerne

Microsofts TechNet-kunder må heretter nøye seg med langt færre produktnøkler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2010 - 10:54

De som abonnenter på Microsofts TechNet fikk seg nylig en negativ overraskelse. Onsdag i forrige uke reduserte Microsoft helt uten forvarsel antallet produktnøkler som abonnentene kan benytte, med opptil 80 prosent.

Etter det digi.no kjenner til, berører dette først og fremst bruken av Access 2007 og 2010, Office 2007 og 2010, samt de fleste versjoner av Windows XP og Windows 7.

Mens TechNet-abonnentene fram til i forrige uke ble tildelt ti produktnøkler for hvert av disse produktene, er antallet nå kraftig redusert. TechNet Standard-abonnentene får nå kun to nøkler for hvert produkt, mens TechNet Pro-abonnentene får fem nøkler per produkt.

Ifølge den norske bloggeren Kenneth Myhre, kom Microsoft først i går med informasjon om forholdet. Dette skjedde som et svar i en debattråd hvor kundene diskuterte hva som hadde skjedd.

I svaret beklager Microsofts Mike Kinsman manglende koordinering mellom de nye reglene og selskapets informasjon om dette.

Nå er det ikke slik at hver produktnøkkel bare kan benyttes på én maskin. Men i et senere innlegg skriver Kinsmann at ingenting ved produktnøkler er enkelt, og at antallet ganger du kan bruke en produktnøkkel avhenger av typen nøkkel, antallet ganger den er benyttet på den samme maskinen og antallet ganger den er benyttet på forskjellige maskiner. Det vanlige er at hver nøkkel kan benyttes på ti ulike maskiner, men ifølge Kinsman finnes det mange unntak til den regelen.

Begrensningen i antallet nøkler berører ikke nøkler som allerede har blitt utlevert, men abonnenter som allerede har kommet til eller passert maksimalantallet, vil ikke få tilgang til flere nøkler uten å tegne et nytt abonnement.

Microsoft får en del kritikk for å ha innført begrensningene uten forvarsel. Blant annet skriver en abonnent at han fornyet sitt abonnement bare tre dager før den nye policyen ble innført, og at han ville ha likt å vite på forhånd at dette var noe som ville komme.

I blogginnlegget skriver Myhre at Microsoft ikke har kommet med noen offisiell begrunnelse for de ny reglene, men Microsofts supportavdeling skal ha oppgitt at misbruk av nøklene er årsaken. Ifølge Myhre omsettes slike nøkler i stor stil på blant annet Ebay.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.