Kutter mer for å få Windows Vista ferdig

Nok en tidligere annonsert funksjonalitet vil mangle når Microsoft lanserer Windows Vista.

Kutter mer for å få Windows Vista ferdig

Nok en tidligere annonsert funksjonalitet vil mangle når Microsoft lanserer Windows Vista.

Microsoft har bestemt at PC-til-PC-synkroniseringen i Windows Vista ikke vil være inkludert i den endelige utgaven av Windows Vista. Funksjonaliteten mangler også i dagens Beta 2-versjon, men ifølge nettstedet Microsoft Watch skal den endelige avgjørelsen ha falt først denne uken.

Kvalitetsproblemer skal være årsaken til kuttet. En talskvinne for Microsoft sier til Microsoft Watch at selskapet nå planlegger å tilby synkroniseringsløsningen på et senere tidspunkt.

- Fra begynnelsen av, har vi gjort det klart at kvalitet er hovedprioriteten for Windows Vista, sier talskvinnen.

- På dette trinnet i utviklingssyklusen forventer vi ikke å gjøre store endringer i funksjonaliteten, men vi vil fortsatt lytte til tilbakemeldinger fra kunder mens vi forbereder endelig tilgjengelighet.

    Les også:

Fortsatt er planen å lansere Windows Vista, sammen med Office 2007, for fullt i januar 2007.

Dette er ikke første gang at Microsoft fjerner tidligere annonsert funksjonalitet i Windows Vista. Den største endringen skjedde allerede i august 2004, da Microsoft avgjorde at lagringssystemet WinFS ikke ville bli en del av Windows Vista.

Dessuten har Microsoft vekk fra løftene om at Windows Vista i sin enkleste form skulle kunne kjøres på tilsvarende maskinvare som Windows XP. Med det enkleste brukergrensesnittet ble det i april 2005 lovet at Windows Vista, den gang med kodenavnet Longhorn, skulle kunne brukes på maskiner med så lite som 128 MB minne. Som kjent er minimumskravet for å kjøre Windows Vista blitt oppjustert til 512 MB - stadig vekk med det enkleste brukergrensesnittet, som i stor grad skal tilsvare det som leveres med Windows XP.

Til toppen